Skip to content

Gala Awards Dinner Sponsor

Major Sponsor

Major Sponsor

Sessions

Time
Session
Duration
Cost
1:30 PM
  • Pre-conference Financial Capability and ATSI workers invitation only

     

    We welcome you to come join FCAWA on Sunday the 25th October 2020 at the Pan Pacific at 1.30-5.30pm

    Let us forge new pathways…

    Discussion with Nicole Casley from ASIC – Elder/Financial Abuse, Financial Wellbeing Workbook and an update on the National Indigenous Financial Capability Strategy

    National Redress Scheme Presentation by knowmore (Miranda McReynolds) – Update with practical tips to assist a client and more and a Q&A on Elder/Financial Abuse

    WA Yarning Mob Meeting (on that day prior to the pre-conference session)

    to share your stories and inspire each other … the opportunity to network and share resources

    to lay the foundation of the WA ATSI Financial Literacy Network and the plan going forward

    to talk about the current and relevant issues with others that understand

    to work towards realistic solutions and processes.

     

    After that… Pizza at the Grosvener Hotel and the opportunity to enjoy great company, reflect and have a good yarn!

     

    We would like to take this opportunity to bring awareness to the hard work and incredible support you bring to your clients and community.

     

    Now let’s redefine and move forward!

     

    This is a session for you! So if you would like to make a suggestion about your session, please contact Leanne on sectorsupport@fcawa.org

    Leanne Berard, MSSO - FCAWA

    Leanne has been the Membership & Sector Support Officer within the dynamic group, FCAWA, for... More

    4 hours
Time
Session
Duration
Cost
8:30 AM
  • Registration

    Day One is for Professional Practice.

    Day Two and Three are Plenary and Break-out Sessions.

    30 mins
9:00 AM
  • Welcome

    Welcome - FCAWA's Chairperson, Wendy Black.  

     

    Melanie Every, EO - FCAWA

    15 mins
9:15 AM
  • Welcome to Country
    Walter McGuire, Director - Go Cultural

    Walter McGuire is a Noongar man and co-owner/operator with wife Meg, of Go Cultural Aboriginal... More

    15 mins
9:30 AM
  • AGM
    30 mins
10:00 AM
  • Running Your Service Panel - New Pathways for our Sector

     

     

    Chris Wheatcroft, CEO - RFCS

    Chris’s background includes a combination of knowledge and experience facilitating... More

    Suzanne Long, Manager - St Vincent de Paul

    Suzanne is the Manager of Financial Counselling at St Vincent de Paul Society WA and a FCAWA... More

    Celia Dufall, Principal Officer - Financial Counselling Network

    Celia is a qualified accountant and holds a Master of Business Leadership from Curtin... More

    Anne Smith, Executive Manager, Centacare

    Lyndsey Fitzgerald, Manager - Jacaranda

    30 mins
10:30 AM
  • Morning Tea

    Generously brought to you by Credit Corp

    30 mins
11:00 AM
  • Professional Practice Session for: Financial Capability Workers

    Professional development sessions - come willing to share ideas, what works in your service, what doesn’t and what we would like to see moving forward.  FCAWA wants to work with you going forward and we are here to listen. This session is about you and your service.

    Small group discussions on expectations of management; expectations of funding bodies; what we would like to see moving forward; has covid-19 changed what we do or how we do it ; how can we best handle the increased numbers needing financial capability workers and more!

    1 hour
  • Professional Practice Session for : Financial Counsellors

    Professional development sessions - come willing to share ideas, what works in your service, what doesn’t and what we would like to see moving forward.  FCAWA wants to work with you going forward and we are here to listen. This session is about you and your service.

    Small group discussions on expectations of management; expectations of funders; what we would like to see moving forward; has covid-19 changed what we do or how we do it; how can we best handle the increased numbers needing financial counsellors and more!

    1 hour
12:00 PM
  • Lunch
    45 mins
12:45 PM
  • STREAM 1: Educating by Facilitating Learning

    (Or why training most of the time sucks)

    Tim Williams, CEO - Finucare

    Tim is the CEO of Finucare Financial Counselling. He has worked in human services for most of... More

    1 hour
  • STREAM 2: AFSA
    Helen Armstrong, Assistant Director - AFSA

    Helen is based in Brisbane and is Assistant Director of the Registry and Debt Agreement... More

    1 hour
1:45 PM
  • STREAM 1: Financial Counsellors Topical Topics

    Interactive, small group session to work on issues your clients have and look at strategies to tackle these!

    1.25 hours
  • STREAM 2: Financial Coaching

    This session will enable you to get an understanding of what financial coaching is and how it can add value to the financial wellbeing of your clients. We will take you through a facilitated ‘taster’ group financial coaching session to identify and prioritise a financial concern in your life, what you want to achieve and how you will get there.

    Your individual plan remains private, unless you choose to share, and you will come away with tools, methods and tips that have potential to enhance every part of your personal and professional life as well as that of your clients.

    Kim Every, Financial Coach - FCN

    Bharathi Pingali, Financial Wellbeing worker - UnitingWA

    Amanda Ghouse, Financial Wellbeing and FC, Midlas

    1.25 hours
3:00 PM
  • Afternoon Tea
    30 mins
3:30 PM
  • Elder Abuse - prevention, identification and response
    Justine Martyr, acting CEO, Advocare

    Justine joined Advocare as an advocate so she has a wealth of direct experience of advocating... More

    45 mins
4:15 PM
  • Close of Day
    1 mins
Time
Session
Duration
Cost
7:30 AM
  • Yoga at Langley Park

    Meet in the foyer at 7.30am to walk to Langley Park.

    1.25 hours
9:15 AM
  • FCAWA Update
    Melanie Every, EO - FCAWA

    15 mins
9:30 AM
  • Keynote Address: Delia Rickard, ACCC
    Delia Rickard, Deputy Chair - ACCC

    Delia is the Deputy Chair of the ACCC and has been working in the consumer protection area for... More

    30 mins
10:00 AM
  • Beating Burnout
    Melanie Every, EO - FCAWA

    45 mins
10:45 AM
  • Morning Tea
    15 mins
11:00 AM
  • AFCA Update
    Dr June Smith, Deputy Chief Ombudsman - AFCA

    Dr Smith is well recognised for her work developing the role of codes of practice to improve... More

    30 mins
11:30 AM
  • Challenge, Change and Growth - TIO Update
    Judi Jones - Telecommunications Industry Ombudsman

    Judi Jones has extensive experience in alternative dispute resolution, management, and the law.... More

    15 mins
11:45 AM
  • Community Recovery

    Launch of the AWARE program by the Direct of Emergency Services (Dept of Communities) and a checklist for financial counsellors when working with people affected by a natural disaster.

    Kim Dean, Director of Emergency Services - Dept of Communities

    Kim has been involved in the social services/social welfare arena for over 30 years in a variety... More

    30 mins
12:15 PM
  • Lunch
    1 hour
1:15 PM
  • Breakout Session 1A: Challenges and Opportunities 1B: Learning from our coordination and collaboration during Covid

    1A. Working collaboratively to empower clients through holistic information about their Financial Well-being - Preethi Vergis

    1B.  Learning from our coordination and collaboration during Covid - Leela James, Richard Usher and Kerriann Larsen

    Preethi Vergis, Program Manager - Financial Toolbox

    Preethi Vergis is a social change consultant with a focus on working with newly... More

    Leela James, Coordinator - SERC

    Leela James is the Community Relief and Resilience coordinator at the WA Council of Social... More

    Richard Usher, Coordinator Financial Capability - Communicare

    Richard Usher is the Co-ordinator Financial Capability overseeing Communicare’s Financial... More

    Kerriann Larsen, Coordinate - Red Cross

    After working as an academic at UWA for a few years Kerriann decided she wanted to move into the... More

    2 hours
  • Breakout Session 2A: Maladministration considerations & impacts of Covid-19 on Default Ins 2B: Small Business Roles

    2A:  Maladministration considerations & the impacts of Covid-19 on Default Insurance

    2B:  Small Business Roles - Ian Macdonald

    Daniel Clarke, Lawyer - Maurice Blackburn

    Daniel is a Superannuation and General Insurance lawyer, based in Maurice Blackburn’s... More

    Ian Macdonald, Solicitor - FCAWA

    2 hours
  • Breakout Session 3: Complex Cases and Covid-19 Fallout

    Legal Aid Presenting.

    Alison Pidgeon, Solicitor - Legal Aid

    Alison is a solicitor in the Civil section of Legal Aid Western Australia. She practices mainly... More

    1 hour
  • Breakout Session 4A: Mortgage Stress, Shortfalls & LMI 4B: Old & New Financial Traps: Payday Loans & Buy Now Pay Later

    4A:  Mortgage Stress, Shortfalls and LMI - Legal Aid

    4B:  Old & New Financial Traps: Payday Loans & Buy Now Pay Later - CCLSWA

     

    Chris Johns, solicitor - Legal Aid

    Chris joined Legal Aid in January 2019 and joined the Mortgage Hardship Service. Since then,... More

    Roberta Grealish, Senior Solicitor - CCLSWA

    Roberta is a senior solicitor at CCLSWA. Roberta attended the National University of Ireland,... More

    Nadia Agnello, Solicitor - CCLSWA

    Nadia is a solicitor at CCLSWA. Nadia attended the University of Western Australia and... More

    2 hours
3:15 PM
  • Afternoon Tea
    15 mins
3:30 PM
  • Breakout Session 1: Agency Managers Network
    1 hour
  • Breakout Session 2: Group Supervision
    1 hour
  • Breakout Session 3: Financial Essentials, Interns and Trainees

    For anyone that attended the Financial Essentials Training this year, is an Intern or Trainee.

    1 hour
  • Breakout Session 4: Small Business Framework

    Framework, protocols and expectations.

    Diane Hayes, Senior Policy Officer - FCAWA

    Over the last 20 years I have worked in and around the FC sector both in WA and... More

    1 hour
4:30 PM
  • Close of Day
    1 mins
6:15 PM
  • Pre-dinner drinks and Synergy Masquerade Gala Dinner

    Please purchase tickets that include dinner to attend.

    Hon. Simone McGurk, Minister - Member for Fremantle

    30 mins
Time
Session
Duration
Cost
8:00 AM
  • Tai Chi
    Thomas To, Facilitator - Mindfulness Meditation Hub

    Thomas' Tai Chi journey began over 15 years ago in Hong Kong in the Chen Style.  He later... More

    1 hour
9:15 AM
  • The Risks to Housing Insecurity for West Australians during COVID-19 and Home Hub

    The Risks to Housing Insecurity for West Australians during COVID-19 - Shelter WA

    Homehub:  A centralised, independent and non-profit driven website for landlords to list properties easily, and where people can apply for safe and affordable homes

    Michelle Mackenzie, CEO - Shelter WA

    Michelle Mackenzie became Shelter WA’s CEO in March 2018. Michelle has a passion for... More

    Iain Shields, Founding Director - Home Hub

    A passionate social entrepreneur, Iain Shields’ experience includes 10 years of frontline... More

    45 mins
10:00 AM
  • Major Sponsors Speech
    15 mins
10:15 AM
  • Bank and Debt Collector Panel Update
    30 mins
10:45 AM
  • Morning Tea
    15 mins
11:00 AM
  • Utility Panel Update
    30 mins
11:30 AM
  • FCA Update
    Fiona Guthrie, CEO - FCA

    Fiona started her career in consumer advocacy as a voluntary financial counsellor at Caxton... More

    30 mins
12:00 PM
  • Lunch
    1 hour
1:00 PM
  • Breakout Session 1: Elder Abuse (RRR only)
    Justine Martyr, acting CEO, Advocare

    Justine joined Advocare as an advocate so she has a wealth of direct experience of advocating... More

    2 hours
  • Breakout Session 2A: Personal Injuries Claims: An overview of claims and the impact of welfare 2B: Grief and Loss

    2A:  Personal Injuries Claims: An overview of claims and the impact of judgement / settlement sums on welfare and insurance payments - Maurice Blackburn

    Regardless of your socioeconomic background, accidents happen and you have rights and entitlements to help with the impacts of these traumas, but you need to know where to look. Gemma Taylor will outline the wide range of scenarios where you clients may have legal entitlements and provide an understanding of how they interact with welfare and other payments.

    2B:  Grief and Loss - Womens Health and Family Services

    Gemma Taylor, Principal Lawyer - Maurice Blackburn

    Gemma is Maurice Blackburn’s WA State Leader and Head of WA’s Sexual Abuse practice.... More

    Kate Drown, Coordinator - Women's Health and Family Services

    Kate Drown has extensive experience working in Community Services and the Alcohol and other Drug... More

    2 hours
  • Breakout Session 3: Complex Cases and Covid-19 Fallout
    Alison Pidgeon, Solicitor - Legal Aid

    Alison is a solicitor in the Civil section of Legal Aid Western Australia. She practices mainly... More

    2 hours
  • Breakout Session 4A: Mortgage Stress, Shortfalls and LMI 4B: Old & New Financial Traps: Payday Loans & Buy Now Pay Later

    4A:  Mortgage Stress, Shortfalls and LMI 

    4B:  Old & New Financial Traps: Payday Loans & Buy Now Pay Later - CCLSWA

    Chris Johns, solicitor - Legal Aid

    Chris joined Legal Aid in January 2019 and joined the Mortgage Hardship Service. Since then,... More

    Roberta Grealish, Senior Solicitor - CCLSWA

    Roberta is a senior solicitor at CCLSWA. Roberta attended the National University of Ireland,... More

    Nadia Agnello, Solicitor - CCLSWA

    Nadia is a solicitor at CCLSWA. Nadia attended the University of Western Australia and... More

    2 hours
3:00 PM
  • Afternoon Tea
    30 mins
3:30 PM
  • Show me the money!

    Supplementing financial counselling with legal advice and supplementing legal advice with financial counselling.

    Gillian Booth, CEO - Women's Legal Service

    Dr Gillian Booth-Yudelman is the inaugural CEO of the Women's Legal Service WA.  With 20... More

    30 mins
4:00 PM
  • Closing Speaker Address
    Lanie Chopping, Commissioner - DMIRS

    Lanie Chopping is the current Commissioner for Consumer Protection in Western Australia and... More

    15 mins
4:15 PM
  • Moving Forward and Prizes
    Melanie Every, EO - FCAWA

    15 mins
4:30 PM
  • Close of Day
    1 mins