Skip to content

Food and Grocery Australia Conference Program

as at 1 December 2021

9:00 AM - 10:00 AM

Conference Registration

Food and Grocery Australia Conference Registration open from 9am

Duration: 1 hour
10:00 AM - 10:15 AM

Food and Grocery Australia Conference Opening

Duration: 15 mins
10:15 AM - 11:00 AM
Savoy Ballroom

Opening Keynote

Holly Ransom

Holly Ransom is a globally renowned content curator, powerful speaker and master questioner with... More

Duration: 45 mins
11:00 AM - 11:30 AM
Savoy Ballroom

International Keynote

 

 

Duration: 30 mins
11:30 AM - 12:00 PM
Savoy Ballroom

Economist - Nicki Hutley

Nicki Hutley

Nicki Hutley is a highly experienced economist, with broad-based expertise in both... More

Duration: 30 mins
12:00 PM - 12:30 PM
Savoy Ballroom

FMCG Analyst - Craig Woolford

Craig Woolford

Craig Woolford was most recently the Head of Research for Citi Australia/NZ. He led a team of... More

Duration: 30 mins
12:30 PM - 1:30 PM

Lunch

Duration: 1 hour
1:30 PM - 2:00 PM
Savoy Ballroom

Demographer - Claire Madden

Claire Madden

Claire Madden is a leading voice internationally on Generation Z. As an author, social... More

Duration: 30 mins
2:00 PM - 2:30 PM
Savoy Ballroom

Justin Sargent - Consumer and Shopper Insights

Justin Sargent

Justin Sargent is President, NielsenIQ Asia Pacific. He has 30 years industry experience,... More

Duration: 30 mins
2:30 PM - 3:00 PM
Savoy Ballroom

Retailer Fireside Chat

Duration: 30 mins
3:00 PM - 3:30 PM

Afternoon Tea

Duration: 30 mins
3:30 PM - 4:15 PM
Savoy Ballroom

Sustainability | People, Profit, Planet

Duration: 45 mins
4:15 PM - 5:00 PM
Savoy Ballroom

Industry CEO Panel | Profit, People, Planet

Leah Weckert

Leah has more than 20 years of finance, commercial and strategy experience, including a... More

Nick Hazell

Nick Hazell is an experienced food innovator, lecturer and consultant who is CEO & Founder... More

Duration: 45 mins
5:00 PM - 5:45 PM
Savoy Ballroom

Retailer Fireside chat

Duration: 45 mins
5:45 PM - 6:00 PM

Day one close

Duration: 15 mins
6:30 PM - 9:30 PM
The Residence

Food and Grocery Australia Evening Reception

Duration: 3 hours
8:30 AM - 9:00 AM
Savoy Ballroom

AFGC Member Update

Chris Leptos AM

Mr Chris Leptos AM is the Independent Reviewer under the Food and Grocery Code. Chris... More

Tanya Barden OAM

Tanya Barden OAM, is the Chief Executive Officer at the Australian Food and Grocery Council. She... More

Duration: 30 mins
9:00 AM - 9:05 AM

Day two opening

Duration: 5 mins
9:05 AM - 9:45 AM
Savoy Ballroom

International Retail Keynote - Ian Mcleod

Ian McLeod

Ian McLeod is currently Group Chief Executive for the DFI Retail Group; a multi-sector retailer,... More

Duration: 40 mins
9:45 AM - 10:15 AM
Savoy Ballroom

How do we take the start-up spirit into big business - Chris Thomas, PlayMR

Chris Thomas

Chris is the founder of PLAY, a consumer-led innovation company specialising in the FMCG sector.... More

Duration: 30 mins
10:15 AM - 11:00 AM
Savoy Ballroom

Industry CEO Panel – Innovation

Andrew Leakey

Andrew Leakey joined Mars Wrigley in 2008 and since then has held a variety of senior leadership... More

Lyn Radford

Since April 2020, Lyn Radford has served as Managing Director of Chobani Australia. She joined... More

Duration: 45 mins
11:00 AM - 11:30 AM

Morning tea

Duration: 30 mins
11:30 AM - 12:00 PM
Savoy Ballroom

Marketplace – Keynote

Lisa MacCallum

Lisa MacCallum is an internationally recognised business and thought leader specialising in how... More

Duration: 30 mins
12:00 PM - 12:45 PM
Savoy Ballroom

Industry CEO Panel - Marketplace, Retail, Tech

Duration: 45 mins
12:45 PM - 1:15 PM
Savoy Ballroom

Digital Enablement

Duration: 30 mins
1:15 PM - 2:00 PM

Lunch

Duration: 45 mins
2:00 PM - 2:30 PM
Savoy Ballroom

Supply Chain - reliability, availability, and costs

Duration: 30 mins
2:30 PM - 3:15 PM

Retailer Fireside Chat – Coles Steven Cain

Richard will explore the forces of innovation that have shaped retail through the past year, and have led to the extraordinary growth of ecommerce, and the omni-channel model in particular.

 

Steven Cain

Steven has over 20 years of experience in Australian and international retail. Steven was... More

Duration: 45 mins
3:15 PM - 3:30 PM

Conference close and wrap up

Duration: 15 mins