Skip to content

Virtual Program

Tuesday 19 October 2021

10:00 AM - 10:05 AM

Welcome and Introduction

Welcome to the 2021 Future Leaders Forum

 

Duration: 5 mins
10:05 AM - 11:30 AM

Session 1: Strategy, Structure, Synergy - Business Leadership

Customer is King/Queen! – OK, all supplier businesses understand that awesome products and amazing service are what trading partners demand, and that meeting these demands is critical to business success. The problem is retailers are also needing to react to what consumers demand, and consumers seem to change their demands constantly – what they want, why they want, when they want, how they buy, where they buy, from whom they buy!

Strategies and structures have traditionally been established to set a business up for the next several years. In the 2020’s the need for agility and flexibility to meet everchanging (consumer driven) customer demand is impacting the lifecycle for which strategies and structures remain viable, and the need for synergies throughout the value chain has become critical. The Future Leaders Forum will investigate how leaders might best approach these challenges and build the dynamic strategies, structures, and synergies required for success.

 

Duration: 1.42 hours
10:05 AM - 10:45 AM

Thought Leadership

Amanda Stevens

Amanda Stevens is a renowned thought leader on the customer experience. She combines current... More

Duration: 40 mins
10:50 AM - 11:25 AM

Leadership Panel

Panel Members

  • Amanda Banfield, Chief Executive Officer, Nando's Australia and New Zealand
  • Peter West, Vice President and General Manager Australia, Pacific and Indonesia, Coca-Cola Europacific Partners
  • Tom Dorman, Co-founder, Tom and Luke
Duration: 35 mins
11:30 AM - 12:00 PM

Break

Duration: 30 mins
12:00 PM - 1:30 PM

Session 2: Ideas, Innovation and Initiative - Game changing leadership

When the winds of change blow, some people build walls and others build windmills (Chinese Proverb).

In recent times it can seem like our organisations and industry are caught in a kind of permanent turbulence. While we might thrive on the adrenaline rush of fighting to stay afloat for a while, it is only through encouraging new ideas, celebrating innovation, and rewarding initiative that we can break through the turbulence and get ahead of the game. The Future Leaders Forum will investigate how leaders might best build cultural and creative environments where ideas, innovation, and initiative can shine for game-changing success.

 

Duration: 1.5 hours
12:00 PM - 12:45 PM

Thought Leadership

Dr Amantha Imber

Dr Amantha Imber is an organisational psychologist and founder of behavioural science... More

Duration: 45 mins
12:50 PM - 1:25 PM

Leadership Panel

Panel Members

  • Greg Davis, Chief Executive Commercial and Express, Coles
  • Bill Heague, General Manager, Mars Food Australia
  • Nick Hazell, Founder and Chief Executive Officer, v2food
Duration: 35 mins
1:30 PM - 2:00 PM

Break

Duration: 30 mins
2:00 PM - 3:30 PM

Session 3: Talent, Teams and Tribes - People leadership

So, your role involves ‘leadership’ of people…Congratulations! Now all you need are for your team members to be highly motivated, hard-working, organised, informed, skilled, tech-savvy, analytical, innovative, personable, happy and healthy team-players….too easy! After all, everyone’s resume says they meet your needs!

The reality is that all organisations are fighting to attract, develop and retain talent. It is a critical fight, and the rules of engagement are constantly changing without notice. The talent is seeking a ‘relationship’ with their employer and key elements of the relationship will be on the talent’s terms. The Future Leaders Forum will investigate how leaders might optimise these relationships for mutual benefit and provide the inspiration, motivation, and experiences vital to attracting, developing, and retaining great talent.

 

Duration: 1.5 hours
2:00 PM - 2:45 PM

Thought Leadership

Joost Minnaar and Pim de Morree

Back in January 2016, we (Joost & Pim) quit our corporate jobs. Like most people, we worked... More

Duration: 45 mins
2:50 PM - 3:20 PM

Leadership Panel

Panel Members

  • Caryn Katsikogianis, Chief People Officer, Woolworths Group
  • Graham Dugdale, Managing Director, Simplot Australia
  • Paris Golden, Managing Director, McCormick and Company
Duration: 30 mins
3:20 PM - 3:30 PM

Wrap up and Close

Duration: 10 mins