Skip to content

Sessions

4:00 PM - 7:00 PM

Welcome Cocktail Event

Co-sponsored by Queensland Department of Education

Duration: 3 hours
8:00 AM - 9:00 AM

Registration

Duration: 1 hour
9:00 AM - 9:30 AM

Welcome

Duration: 30 mins
9:30 AM - 11:00 AM

Keynote Address

Adam Voigt - Leadership

Duration: 1.5 hours
11:30 AM - 1:30 PM

Cognitive-based learning difficulties and educational adjustments

Dr Kate Jacobs

Duration: 2 hours
11:30 AM - 1:30 PM

Framing observations of behaviour using a sensory lens

Melinda Cooper & Valorie O'Keefe

Duration: 2 hours
11:30 AM - 1:30 PM

Curriculum as Connector: Career education’s role in preparing young people to manage their futures

Mary McMahon

Duration: 2 hours
11:30 AM - 1:30 PM

Flourishing Classrooms/ Flourishing Schools: Making Wellbeing Systems Visible

Laura Allison

Duration: 2 hours
11:30 AM - 1:30 PM

Kids, Adults and Conflict ... We Can Do It So Much Better

Adam Voigt

Duration: 2 hours
1:00 PM - 1:30 PM

Career Industry Council of Australia (CICA)

Dr Mary McMahon - Vice-President, CICA

Duration: 30 mins
2:30 PM - 4:00 PM

Cognitive-based learning difficulties and educational adjustments (Repeat)

Dr Kate Jacobs

Duration: 1.5 hours
2:30 PM - 4:00 PM

Framing observations of behaviour using a sensory lens (Repeat)

Melinda Cooper & Valorie O'Keefe

Duration: 1.5 hours
2:30 PM - 4:00 PM

Positioning vocational education and the occupations it serves as worthy post-school pathways

Professor Stephen Billet

Duration: 1.5 hours
2:30 PM - 4:00 PM

Normalising neurodivergence

Kay Kerr and Anna Whateley

Duration: 1.5 hours
2:30 PM - 4:00 PM

Personal Reflections on working towards becoming a more connected leader

Mike Ennis

Brief presentation + panel symposium

Chaired by Marilyn Campbell with Mike Ennis, Adam Voigt and Hon Peter Murphy SC, former Judge of Appeal, Family Court of Australia

Duration: 1.5 hours
4:15 PM - 5:00 PM

APACS Annual General Meeting

Duration: 45 mins
8:00 AM - 9:00 AM

Registration

Duration: 1 hour
9:00 AM - 9:30 AM

Welcome

Duration: 30 mins
9:30 AM - 11:00 AM

Keynote Address

Andrew Fuller - The A-Z of Feelings

Duration: 1.5 hours
11:30 AM - 1:30 PM

Helping Teens through troubled and tricky times

Andrew Fuller

Duration: 2 hours
11:30 AM - 1:30 PM

Career counselling for international students, migrants and refugees

Dr Jon Woodend, Professor Nancy Arthur, Dr Peyman Abkhezr

30 minutes for each individual presentation with panel symposium to follow

Chaired by Mary McMahon

Duration: 2 hours
11:30 AM - 1:30 PM

Understanding and Using Emotional Intelligence to Enhance Relationships, Well-Being & Scholastic Performance in Schools

Professor Con Stough

Duration: 2 hours
11:30 AM - 1:30 PM

Supporting children and young people who are anxious about climate change

Merle Conyer

Duration: 2 hours
2:30 PM - 3:45 PM

Gaming and Youth Mental Health

Chris Ballaron

Duration: 1.25 hours
2:30 PM - 3:45 PM

Working with DV trauma in Schools

Brian Sullivan and Dr Elisa Agostinelli

Duration: 1.25 hours
2:30 PM - 3:45 PM

Legal considerations for Guidance Officers, School Counsellors and School Psychologists

Rachel Drew, Partner, Holding Redlich with Kevina O'Neill, Assistant Secretary, Qld Teachers' Union

Workshop co-sponsors: Queensland Teachers Union & Independent Education Union - Queensland and Northern Territory

Duration: 1.25 hours
2:30 PM - 3:45 PM

Leading an Inclusive Workplace

John Briggs

Duration: 1.25 hours
3:50 PM - 4:00 PM

Final Words

Final session for all delegates

Duration: 10 mins
4:00 PM - 6:00 PM

Sundowner Cocktail Event

Duration: 2 hours