Africa Australia Infrastructure Conference 2015

Thursday, 10 September 2015 to Friday, 11 September 2015 from 8:00 AM - 5:00 PM

Melbourne Convention & Exhibition Centre, Melbourne, Australia

 

Program

Thursday, 10 September 2015

8:00 AM
Arrival, Registrations & Refreshments
8:00 AM 1 hour
9:00 AM
Welcome
9:00 AM 5 mins
9:05 AM
Conference in Context
9:05 AM 5 mins
9:10 AM
Formal Opening
9:10 AM 10 mins
9:20 AM
Welcome Address
9:20 AM 10 mins
9:30 AM
Session 1: Infrastructure Development International Keynote:Bridging the infrastructure gap in Africa
9:30 AM 15 mins
9:45 AM
Session 1: Infrastructure Development Panel Discussion: Africa Infrastructure Investment Climate
9:45 AM 30 mins
10:15 AM
Session 1: Infrastructure Development Panel Discussion: Opportunities & Fundamentals of PPPs in Africa Infrastructure
10:15 AM 30 mins
10:45 AM
Morning Tea
10:45 AM 15 mins
12:40 PM
Lunch
12:40 PM 1 hour
2:40 PM
Afternoon Tea
2:40 PM 30 mins
4:00 PM
Networking & Cocktail Reception
4:00 PM 1 hour

Thursday, 5 March 2015

11:00 AM
Session 2: Breakout Stream Power & Renewable Energy - Power Transmission
11:00 AM 1.67 hours
Session 2: Breakout Stream Agribusiness - Biotechnology
11:00 AM 1.67 hours
Session 2: Breakout Stream ICT & Telecoms - Broadband Connectivity
11:00 AM 1.83 hours
Session 2: Breakout Stream Transport & Mining Infrastructure - Rail Infrastructure
11:00 AM 1.67 hours
Session 2: Breakout Stream Water & Sanitation Technology - Urban Water Supply
11:00 AM 1.67 hours
1:40 PM
Session 3: Breakout Stream Power & Renewable Energy - Metering & Bills Collection
1:40 PM 50 mins
Session 3: Breakout Stream Agribusiness - Produce Beneficiation
1:40 PM 50 mins
Session 3: Breakout Stream ICT & Telecoms - Internet & Data Security in Africa
1:40 PM 50 mins
Session 3: Breakout Stream Transport & Mining Infrastructure - Minerals Beneficiation
1:40 PM 50 mins
Session 3: Breakout Stream Water & Sanitation Technology - Water Pipeline & Network Route Engineering
1:40 PM 50 mins
3:10 PM
Session 4: Breakout Stream Power & Renewable Technology - Hydro Power
3:10 PM 50 mins
Session 4: Breakout Stream Agribusiness - Produce Storage
3:10 PM 50 mins
Session 4: Breakout Stream ICT & Telecoms - Satellite Networks
3:10 PM 50 mins
Session 4: Breakout Stream Transport & Mining Infrastructure - Privatisation & Concession
3:10 PM 50 mins
Session 4: Breakout Stream Water & Sanitation Technology - Water Metering
3:10 PM 50 mins

Friday, 11 September 2015

8:00 AM
Day Two Registration
8:00 AM 1 hour
9:00 AM
Session 5: Case Study 1 - Agribusiness
9:00 AM 20 mins
9:20 AM
Session 5: Case Study 2 - Transport & Mining Infrastructure
9:20 AM 20 mins
9:40 AM
Session 5: Case Study 3 - ICT & Telecommunications
9:40 AM 20 mins
10:00 AM
Session 5: Case Study 4 - Power & Renewable Energy
10:00 AM 20 mins
10:20 AM
Session 5: Case Study 5 - Water & Sanitation Technology
10:20 AM 20 mins
10:40 AM
Session 5 Q&A
10:40 AM 10 mins
10:50 AM
Morning Tea
10:50 AM 30 mins
12:10 PM
Lunch
12:10 PM 1 hour
2:00 PM
Afternoon tea
2:00 PM 30 mins
2:30 PM
Session 8: Panel - Skills Development and Africa's Infrastructure Landscape
2:30 PM 30 mins
3:00 PM
Session 8: Panel - Financing options for infrastructure projects in Africa
3:00 PM 30 mins
3:30 PM
Session 8: Panel - Prospects of Africa-Australia Infrastructure Partnerships
3:30 PM 30 mins
4:00 PM
Closing Remarks | Feedback and Delegates' input
4:00 PM 20 mins
4:20 PM
Networking and Closing Cocktail
4:20 PM 1.17 hours

Friday, 6 March 2015

11:20 AM
Session 6: Breakout Stream Power and Renewable - Power Distribution
11:20 AM 50 mins
Session 6: Breakout Stream Agribusiness - Irrigation
11:20 AM 50 mins
Session 6: Breakout Stream ICT & Telecoms - Cloud Computing
11:20 AM 50 mins
Session 6: Breakout Stream Transport & Mining Infrastructure - Roads Infrastructure
11:20 AM 50 mins
Session 6: Breakout Stream Water & Sanitation Technology - Water Saving Technology
11:20 AM 50 mins
1:10 PM
Session 7: Breakout Stream Power & Renewable - Renewable Energy
1:10 PM 50 mins
Session 7: Breakout Stream Agribusiness - Agro Allied
1:10 PM 50 mins
Session 7: Breakout Stream ICT & Telecoms - Mobile Applications
1:10 PM 50 mins
Session 7: Breakout Stream Transport & Mining Infrastructure - Waterway transport/Seaport development
1:10 PM 50 mins
Session 7: Breakout Stream Water & Sanitation Technology - Waste–water management and Sanitation Technology
1:10 PM 50 mins

Registration

Select Your Tickets

Email:

First Name:

Last Name:

Registration
Price
(Inc. Tax)
Qty
1 Day Registration - 10 September 2015$770.00
1 Day Registration - 11 September 2015$770.00
2 day registration - 10 and 11 September 2015$1,500.00