Skip to content

Program

8:40 AM - 8:50 AM

Epworth HealthCare Introduction and Welcome

Dr Lachlan Henderson 

Duration: 10 mins
8:50 AM - 9:00 AM

Introduction and Overview

Professor Gab Kovacs

Duration: 10 mins
9:00 AM - 10:30 AM

Session 1 - Obstetrics

Chair: Dr Stephen Cole 

0900 - 0930 - Effective Training for Obstetric Emergencies - Professor Tim Draycott

0930 -1000 - Update in Neonatology 2018 - Dr John Mills 

1000 - 1030 - Improving outcomes after Shoulder Dystocia - Professor Tim Draycott

 

Duration: 1.5 hours
10:30 AM - 11:00 AM

Morning Tea and Trade Display

Duration: 30 mins
11:00 AM - 12:30 PM

Session 2 - Obstetrics

Chair: Dr Grant Saffer

1100 - 1130 - Infections in Obstetrics - Dr Michelle Giles 

1130 - 1200 - What's new in PPH Prevention - Professor Tim Draycott 

1200 - 1230 - Diabetes and antenatal milk expressing (DAME): A multicentre randomised controlled trail - Professor Della Forster 

 

Duration: 1.5 hours
12:30 PM - 1:30 PM

Lunch and Trade Display

Duration: 1 hour
1:30 PM - 3:30 PM

Session 3 - Gynaecology

Chair: Dr Sze Wey Lee 

1330 - 1400 - Update on Breast Cancer - Professor Bruce Mann

1400 - 1430 - The new Pap smear/HPV test - Dr Lara Roeske

1430 - 1500 - Wound Management - Professor Mark Aston 

1500 - 1530 - History of IVF - Professor Gab Kovacs 

 

Duration: 2 hours
3:30 PM - 4:00 PM

Afternoon Tea and Trade Display

Duration: 30 mins
4:00 PM - 7:00 PM

Session 4 - Gynaecology

Chair: Dr Rachel Ryan 

1600 - 1630 - Obstetric fistula in Africa - an Australian intervention - Dr Andrew Browning

1630 - 1700 - Update in Gynaecological Cancer treatment - Professor Thomas Jobling 

1700 - 1730 - New PCOS guidelines - Associate Professor Jacqueline Boyle 

 

Duration: 3 hours
5:30 PM - 5:45 PM

Closing Comments - Symposium Concludes

Professor Gab Kovacs

Duration: 15 mins
5:45 PM - 7:00 PM

Cocktail Party - Library

Drinks and Canapes

Duration: 1.25 hours