Skip to content

Getting Practical about the Public Interest - Symposium

16th Apr 2019 - 17th Apr 2019
10:00 AM - 05:00 PM
Tyree Room, John Niland Scientia Building Gate 11, Library Walk Kensington Campus UNSW Sydney. Sydney New South Wales Australia

Tickets

Other

  • Symposium day 1 - 16 April 2019

    $250.00

  • Symposium day 2 - 17 April 2019

    $250.00

  • 2 day Symposium 16- 17 April 2019

    $500.00

Sessions

10:00 AM - 10:15 AM
Tyree room

Welcome

Mr Michael Barnes and Professor Tom Frame

Duration: 15 mins
10:15 AM - 11:00 AM
Tyree room

Keynote

The Hon. Thomas Bathurst AC

Duration: 45 mins
11:00 AM - 12:30 PM
Tyree room

The Public Interest and National Policy – Immigration (Panel Discussion)

Facilitator: Mr Michael Manthorpe PSM

Panel: The Hon. Councillor Philip Ruddock, Jan Redfern PSM, Sarah Whyte.
 

Duration: 1.5 hours
12:30 PM - 1:15 PM

Lunch

Duration: 45 mins
1:15 PM - 2:30 PM
Tyree room

Building consensus: exercise I

A/Professor Jane Johnston

Duration: 1.25 hours
2:30 PM - 4:00 PM
Tyree room

The Public Interest and planning for the future – State Planning (Panel Discussion)

Facilitator: Mr Chris Wheeler, PSM

Panel: The Hon. Frank Sartor AO, Professor Mary O'Kane, Darren Crombie.

Duration: 1.5 hours
4:00 PM - 4:30 PM
Tyree room

Defining 'public interest' disclosure: clarity & confusion in Australia's new private sector whistleblowing legislation

Professor AJ Brown

Duration: 30 mins
4:30 PM - 5:00 PM
Tyree room

Building consensus exercise II

A/Professor Johnson

 

Duration: 30 mins
9:00 AM - 9:15 AM
Tyree room

Introduction

Professor Tom Frame

Duration: 15 mins
9:15 AM - 10:00 AM
Tyree room

Political character and the public interest

Professor John Uhr

Duration: 45 mins
10:00 AM - 10:30 AM

Morning tea

Duration: 30 mins
10:30 AM - 12:00 PM
Tyree room

Applying the Public Interest – Contextual applications (Panel Discussion)

Facilitator: Professor John McMillan AO

Panel: Mr Simon Joyce,  Brian Tyson, A/Comm Clem O’Regan APM, LTCOL Chip Saint CSC.

Duration: 1.5 hours
12:00 PM - 12:45 PM

Lunch

Duration: 45 mins
12:45 PM - 2:15 PM
Tyree room

The Public Interest and sharing essential resources – Water regulation and enforcement (Panel Discussion)

Facilitator: Michael Barnes

 Panel: Dr Wendy Craik AM, Ilona Millar, The Hon. Bob Debus AM.

Duration: 1.5 hours
2:15 PM - 2:55 PM
Tyree room

The Case for a Public Interest Advocate

Professor Clinton Fernandes

Duration: 40 mins
2:55 PM - 3:15 PM

Afternoon tea

Duration: 20 mins
3:15 PM - 4:45 PM
Tyree room

Maintaining public trust in government – Public interest relationships (Panel Discussion)

Facilitator: Professor Tom Frame,

Panel: Hon. John  Sharp AM, Emeritus Professor Geoff Gallop AC, Professor Peter Shergold AC

Duration: 1.5 hours
4:45 PM - 5:00 PM
Tyree room

Summing up and Close

Professor Tom Frame

Duration: 15 mins

Map

Venue

Tyree Room
John Niland Scientia Building
Gate 11, Library Walk
Kensington Campus
UNSW Sydney.
Sydney
New South Wales Australia


Event Organiser

Tom Millett


Email Organiser