Skip to content

BEA Biennial Conference 2018 The Capital Connection: a journey of discovery

Wednesday, 3 October 2018 to Friday, 5 October 2018 from 1:30 PM - 5:30 PM

National Library of Australia, Australia

 

Program

Wednesday, 3 October 2018

1:30 PM
Official Welcome and Masterclass conducted by Australian National University
4.5 hours

Thursday, 4 October 2018

8:15 AM
Conference Registration
45 mins
9:00 AM
Keynote One: Emeritus Professor Rosalind Croucher AM, President, Australian Human Rights Commission
1 hour
10:05 AM
TA1
TA1 Technology and the future of law
1 hour
TA2
TA2 Using “dirty tricks” case studies to teach Accounting
1 hour
TA3
TA3 Exploring the business model of a social enterprise
1 hour
TA4
TA4 What happened to Economics? What is the good of it?
1 hour
TA5
TA5 Supporting your students to succeed in mock trials and mooting
1 hour
11:05 AM
Morning Tea
25 mins
11:35 AM
TB1
TB1 U.S. Embassy insights into rules-based world order
1 hour
TB2
TB2 Teaching young people about money: unpacking the latest research
1 hour
TB3
TB3 Plan Your Own Enterprise Competition – Placing business in a real world context
1 hour
TB4
TB4 Climate change and renewable innovation - how do we achieve economic growth and a better environment?
1 hour
TB5
TB5 The State of Play in Economics at School and University
1 hour
12:35 PM
Lunch
55 mins
1:30 PM
TC1
TC1 (Off-site) High Court of Australia - a day in court
2.25 hours
TC2
TC2 (Off-site) Upstairs, downstairs - behind the scenes at Parliament House
2.25 hours
TC3
TC3 Meet the Ambassadors for Economics from the Reserve Bank of Australia
2 hours
TC4
TC4 Flipped learning – how can this lead to student independence?
2 hours
 
4:00 PM
Networking function at the High Court of Australia
1.5 hours

Friday, 5 October 2018

7:30 AM
Breakfast with CPA Australia: An update from the profession on the future of business and accounting – hear the latest!
2 hours
8:15 AM
Conference Registration
45 mins
9:00 AM
FA1
FA1 The work of Parliamentary Committees
1 hour
FA2
FA2 Economics Years 7-10 - what should we be teaching and why?
1 hour
FA3
FA3 Tour of National Library of Australia – how to use the library to research business education and legal issues
1 hour
FA4
FA4 Get ready for the New Work Order
1 hour
 
10:00 AM
Morning Tea
30 mins
10:30 AM
FB1
FB1 Recent High Court decisions explored
1 hour
FB2
FB2 Illuminate: nextgen Challenge – fostering entrepreneurship in the school environment and Future(Inc) presentation
1 hour
FB3
FB3 Social media and other interactive tools for business education
1 hour
FB4
FB4 Using drama pedagogy to teach Business Education
1 hour
FB5
FB5 Voting in the classroom
1 hour
11:35 AM
Keynote Two - Alex Heath, Head of Economics Analysis Department, Reserve Bank of Australia
55 mins
12:35 PM
Lunch
55 mins
1:45 PM
FC1
FC1 (Off-site) National Museum of Australia
2 hours
FC2
FC2 (Off-site) National Film and Sound Archive - explore the tricks and traps of marketing and advertising
2 hours
FC3
FC3 (Off-site) Museum of Australian Democracy - what are the challenges for our constitutional democracy today?
2 hours
   
4:00 PM
Networking Function at Floriade
1.5 hours